Mätklavar
Open Search & Language Switcher

Du som har förlitat dig på trotjänaren Mantax Digitech® digitalklave kommer att älska Mantax Digitech II - MD II!

Mantax Digitech® II -MD II är Haglöf Swedens nya hybridklave, utformad för ökad effektivitet i datainsamling och överföring i fält. Med inbyggd Bluetooth® kommunierar MD II med din handdator,  mobiltelefon eller surfplatta. Stark och hållbar konstruktion, välbalanserad och särskilt smidig i snårskog och utmärkt för olika köp/sälj-, uppföljnings- och skötseluppdrag.

Med MD II digitalklave kan du snabbt och effektivt samla och spara träddata med trädslag, diametrar och höjd för tiotusentals träd. MD IIs minne är icke-flyktigt, mycket rymligt och säkert. Särskilda inställningar kan göras i klavens menyer för att anpassa verktyget efter hur du vill utföra ditt arbete. För användare av föregångsmodellen Mantax Digitech® finns dataformatet Digitech mode som, tillsammans med det nya kommunikationsprogrammet MD II Com låter din utdata se likadan ut som tidigare. Insamlad data skickas enkelt vidare - skruva av den orangefärgade, slagtåliga datorenheten (som väger under 140 gram och är liten som en mobiltelefon) från skalan och stoppa i fickan för att sedan på kontoret enkelt tömma insamlad fältdata med USB-kabel för vidare bearbetning i Excel och andra program.

Data kan också överföras direkt i fält med Bluetooth® till handdator, mobiltelefon och surfplatta. Ytterligare ett alternativ  för dataöverföring är att använda MD II som ett virtuellt tangentbord för att skicka data till spreadsheets, mail eller SMS.

MD II Com från Haglöf Sweden® kan användas för kommunikationen från MD II till PC. I MD II Com definieras önskade variabler som trädslagsnamn, inventeringsmetod och övrig datatolkning. Olika datafält kan läggas till ett objekt och programmet medger såväl totalstämpling som provytetaxeringar. 

Data kan exporteras till Excel som en tab-separerad txt-fil eller skrivas ut som en lista med träd i 1-, 2- eller 4-cm klasser med tillhörande provträd och provytedata. Vid online-överföring via Bluetooth och Android-appen

Digicom II App sparas data i XML-format och kan sedan delas på mail, Google Drive, Dropbox m.m.

 MantaxDigitech550x840

Mantax Digitech

Den digitala Mantax Digitech med tre knappar och radioöverföring av diameterdata till datasamlare har varit en favorit bland många skogsinventeringproffs. För att uppdatera överföringsteknik och gränssnitt har vi tagit med oss alla fördelar från Mantax Digitech, och byggt på med modern teknik och datakraft. Vi har använt oss av den användarvänliga och strömlinjeformade DP II dataklavens yttre egenskaper. Med nya MD II kan du samla in tiotusentals diametrar och höjder från Vertex IV eller VL5 och skicka med Bluetooth till din mobiltelefon eller surfplatta. Du får patenterade fällbara skänklar, kommunikationsmjukvara för PC, app för android, säker datalagring, tålig och beprövad teknik och instrumenthus i en klar, väl synlig färg, ett stort antal skallängder och graderingsmöjligheter, beröringsfritt mätsystem, inbyggda batterier i datorterminal och skala.

 

Datalagring

Ett stort minne medger lagring av tiotusentals diametrar. Med hjälp av MD II Com får du stämplinglängder och trädslagslista bekvämt uppställd i din PC. Du kan också ladda ner insamlad data med XML format till din surfplatta eller mobiltelefon (Android) med hjälp av vår app som kan laddas hem gratis.  

 

Trådlös kommunikation

IR

Höjder skickar du direkt via IR från Vertex IV och VL5/L5.

Bluetooth

Med inbyggd Bluetooth skickar du data till fältdatorer eller direkt till din mobiltelefon.

 

 Download Leaflet